Geschikt voor van alles. Nu ook voor stroom.

De compactheid van een smart met de ruimte van een vierzitter. De nieuwe smart forfour  electric drive biedt royaal plaats in een totaal nieuwe vorm van mobiliteit. Volledig elektrisch voor onbeperkt rijplezier met ruim voldoende actieradius voor wat je in de stad zoal doet. En dat bij een lengte van maar 3,49 meter.


Stroomverbruik (gecombineerd): 13,1 kWh/100 km, CO2-emissie (gecombineerd): 0 g/km.[1]
  
Tijdelijke actie

Gratis Wallbox smart 11 kW + € 750,- voor installatie + 2.000 kWh laadtegoed + Benelux laadpas jaar abonnement


‡ Actievoorwaarden wallbox actie en ontzorging.
> Geldig op electric drive modellen (uitgezonderd van/exclusief Business Solutions): getekende klantorder t/m 30-12-2017 .
> Niet in combinatie met demo- of MB-Rent ondersteuning
> Niet in combinatie met privélease en smart deal premie (zie bovenstaand).
> Niet geldig in combinatie met Corporate Sales ondersteuning o.b.v. Fleet- of Lease Account nummer / special & rental deals / VIP of Diplomaten ondersteuning. Een
fleetowner kan dus de keuze maken om gebruik te maken van het actievoordeel óf de overeengekomen condities met de afdeling Corporate Sales


Smart forfour electric drive

Design en rijplezier.


electric drive designpakket.
Het optionele pakket levert een look op, die op het eerste gezicht al meteen energie uitstraalt. De tridion veiligheidskooi en buitenspiegels schitteren in electric green.

Eén versnelling. Voor alle snelheden.
Dit maakt de bediening van de smart uitzonderlijk simpel. Met behulp van de eco-knop worden de eco-modus en een reeks aan energiebesparende functies geactiveerd ten behoeve van een grotere actieradius.


Rijplezier. Traploos.
Dankzij het volledige koppel vanaf de eerste omwenteling en de traploze acceleratie is de smart forfour electric drive wendbaarder dan ooit en bovendien vrijwel geruisloos.

Actieradius vergroten.


Radargebaseerde recuperatie.[2]
Al bij de standaarduitrusting wordt in eco-modus gebruikgemaakt van de bewegingsenergie van de auto en wordt de hoogspanningsaccu door middel van recuperatie opgeladen zodra je gas geeft.

Eco-modus.
Met de eco-modus activeer je een reeks energiebesparende functies, zodat je een grotere afstand kunt afleggen.

Van tevoren instelbare verwarming/ventilatie.
Hiermee kun je je smart al voor je weggaat met je smartphone, tablet of laptop op de juiste temperatuur brengen. Dat spaart energie, want zolang je smart nog op het elektriciteitsnet is aangesloten, wordt hiervoor geen gebruik van de accu gemaakt.

Opladen ontdekken.


Energie voor de stad.
De smart forfour electric drive is standaard uitgerust met een krachtige onboard-lader.


Oplaadtijden.
Bij publieke oplaadpunten of met een wallbox is je smart forfour electric drive in 3,5 uur weer van 20 tot 100 procent opgeladen. Met de als optie leverbare 22 kW boordlader[3] gaat het nóg sneller. Daarmee is de accu bij een laadpaal of met een wallbox in minder dan een uur van 20 tot 100 procent opgeladen.

De oplaadprocedure.
Als de accu moet worden opgeladen, sluit je gewoon de oplaadkabel op een oplaadpunt aan en daarna op de oplaadaansluiting van je auto.

Veiligheid en connectivity.


smart control.
Waar je smart ook staat, zo weet je precies hoe het ervoor staat. Met bijvoorbeeld de oplaadstatus, de actuele actieradius of het aflopen van je parkeertijd. [4]

Waarschuwingssignaal voor de omgeving.
Dankzij een met de werkelijke rijtoestand overeenkomende sound is je auto beter hoorbaar, zodat de veiligheid van alle verkeersdeelnemers wordt verhoogd.

Actieve remassistent.
Dit systeem registreert het vóór je rijdende verkeer en attendeert je met zicht- en hoorbare waarschuwingssignalen op het gevaar van een botsing. Bij een snelheid vanaf 30 km/h wordt in noodgevallen autonoom afgeremd.Technische gegevens 

60kW forfour Elektromotor

Motor/constructie
Continu vermogen in kW (pk) [5]
Max. vermogen in kW (pk) [5]
Acceleratie 0–100 km/h in sec.
Topsnelheid in km/h
Actieradius in km [6]
Oplaadtijd 20-100 % in uren[7] met behulp van de wallbox
Oplaadtijd 20-100 % in uren[7] met behulp van een gewoon stopcontact 
 Synchrone draaistroommotor met onafhankelijke bekrachtiging

41

60

12,7

130

155

3,5

6[1]Voor meer informatie over het officiële brandstofverbruik en de officiële CO₂-emissie van nieuwe personenwagens kun je de 'Leidraad voor brandstofverbruik en CO₂-emissie van nieuwe personenauto's' raadplegen, die gratis verkrijgbaar is bij alle verkooppunten en de Deutsche Automobil Treuhand GmbH op www.dat.de.
[2]Alleen in combinatie met de uitrustingslijnen passion, prime en proxy.
[3]Naar verwachting leverbaar vanaf juli 2017.
[4]Drie jaar vanaf activering gratis, daarna individueel te verlengen.
[5]Opgaven volgens richtlijn ECE-R85 in de huidige versie.
[6]Gemeten conform New European Driving Cycle (NEDC, ECE R101). Afhankelijk van de individuele rijstijl, omstandigheden van het wegdek, verkeersomstandigheden, buitentemperatuur, gebruik van nevenverbruikers als airconditioning/verwarming enzovoort kan de actieradius afnemen.
[7]Afhankelijk van de lokale stroominfrastructuur en de betreffende laadstroom op de oplaadkabel.

Disclaimer 

De actieradius van dit voertuig werd gemeten op basis van de officiële opgelegde NEDC (New European Driving Cycle). De resultaten van deze test, die in een laboratorium-omgeving wordt uitgevoerd, kunnen bijgevolg afwijken van de werkelijke actieradius en van het werkelijke verbruik van het voertuig. De reële actieradius en verbruik van het voertuig zijn afhankelijk van meerdere factoren zoals, zonder dat deze opsomming limitatief is: het gebruik van het voertuig, de rijstijl, de laadtoestand van het voertuig en de batterij, de weersomstandigheden en de buitentemperatuur. Het is niet uit te sluiten dat de werkelijke actieradius van het voertuig als gevolg van het specifieke praktijkgebruik en externe factoren met 30% of meer van de opgegeven (NEDC) testwaarde kan afwijken. Voor alle bijkomende informatie kunt u terecht bij een erkend concessiehouder smart. Deze kan u helpen om een voertuig te kiezen dat aansluit bij uw behoeften.